Leaky Gut – Wat is Leaky Gut en hoe repareer je dit?

Ontdek de tekenen die je misschien ervaart als je een laffe darm hebt!

Wat is Leaky Gut?

Wat is Leaky Gut?

Het officiële korte antwoord voor lekkende darm is de hyperpermeabiliteit van de darm . Een paar mooie mooie woorden, wat betekent dat dingen zijn

door de wand van de dunne darm komen die niet mag.

Maar laten we een minuutje teruggaan.

Je spijsverteringskanaal begint in je mond en eindigt onderaan. Het is als een lange, kronkelige buis , soms breed, soms smal. Deze tube is een slijmvlies, net als je huid, maar zit in je lichaam in plaats van de buitenkant van je lichaam te bedekken.

En net als uw huid werkt het als een beschermende barrière . In dit geval scheidt het je lichaam van wat het ook is dat je eet of drinkt, en ook van post-digestief materiaal of ontlasting. Daarnaast heeft elke sectie van deze tube zijn eigen speciale taak.

Technisch gezien zit de inhoud van de tube buiten je lichaam, ook al denken we daar meestal niet zo over na. Omdat je spijsverteringskanaal enigszins op de binnenhuid lijkt.

Begint het om de foto nu te krijgen?

Een van de grote taken van uw dunne darm is om het spijsverteringsproces te voltooien door het voedsel dat u hebt gegeten door te breken in kleinere en kleinere deeltjes. En dan absorbeert het de voedingsstoffen uit dat voedsel.

Lekdarm Syndroom

En het heeft ook nog een andere grote klus. Het moet schadelijke spullen in de buis houden, waar het niet al te veel problemen kan veroorzaken voor je immuunsysteem.

Dingen als slechte bacteriën, gifstoffen en voedseldeeltjes die nog te groot zijn om door je lichaam te gebruiken.

Om dit te doen, moet je dunne darm tot op zekere hoogte permeabel zijn. Het moet in staat zijn om de voedingsstoffen die u nodig hebt, inclusief water, in uw bloedbaan te laten komen, zodat ze kunnen worden gebruikt voor energieproductie, celreparatie en andere benodigde functies.

Je zou kunnen zeggen dat het is geprogrammeerd om de poorten te openen als het juiste wachtwoord wordt gegeven. En alleen de goeden – de voedingsstoffen – hebben het wachtwoord.

Maar soms wordt de bekleding van de dunne darm beschadigd. De communicatiepaden kunnen falen en de wachtwoorden raken vervormd. De poorten kunnen vast komen te zitten of zelfs vastzitten. En dat kan in nog grotere problemen veranderen.

Hoe ziet Leaky Gut eruit?

Hoe ziet lekkende darm eruit?

Leaky gut syndroom zou symptomen hebben zoals een opgeblazen gevoel, gas, krampen, gevoeligheid voor voedsel, en pijntjes en kwalen. Maar het is iets van een medisch mysterie “, zegt gastro-enteroloog Donald Kirby, MD.

En echt, je kunt de artsen niet de schuld geven dat ze in de war zijn

Lekkende darm kan op zoveel ziekten lijken. De meesten van jullie zouden je zelfs niet eens associëren met de spijsvertering.

We kunnen chronische jeuk, huiduitslag en problemen met metabolisme, stemmingsproblemen, chronisch verstopte kop, buikzwelling en allergieën van allerlei soort aan deze lijst met symptomen toevoegen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Een klinische aandoening met veel diagnoses

Het is niet moeilijk voor te stellen dat spijsverteringsstoornissen kunnen worden veroorzaakt door een lekkende darm. Diarree, obstipatie, GERD, gas en een opgeblazen gevoel, voedselgevoeligheden, gastritis, colitis, de ziekte van Crohn, coeliakie, IBS, glutenintolerantie, pancreatitis, hepatitis … Allemaal geassocieerd met het spijsverteringskanaal.

Het is dus geen grote mentale stap om de verbinding tot stand te brengen. Maar hoe moeilijk het ook is om te geloven, lekkende darm kan ook op veel andere manieren verschijnen.

Huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, rosacea, netelroos, tieneracne en cystische acne.

Musculo-skeletale aandoeningen , waaronder gewrichtspijn, spierpijn en spierzwakte, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en osteoartritis.

Auto-immuunziekten zoals allergieën, artritis en reumatoïde artritis, type 1 diabetes, hypergevoeligheden, lupus, frequente infecties of lichte koorts.

Hart- en vaatziekten , waaronder atherosclerose, arteriosclerose, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterolgehalte.

Neurologische aandoeningen zoals hoofdpijn, migraine, slechte cognitie, “hersenmist”, autisme, depressie, angst, ADD, OCS, MS, Alzheimer, Parkinson en RSD / CRPS.

Het lekkende Gut-syndroom

We zijn nog niet klaar.

Hormonale onevenwichtigheden waaronder PMS, ovariumcysten, overmatig gezichtsbeharing bij vrouwen, gebeurtenissen die leiden tot hysterectomie, schildklieraandoeningen en bijnierinsufficiëntie.

Ademhalingsproblemen zoals astma, hooikoorts, sinusproblemen, chronische verstopte neus of loopneus.

En mogelijk het meest voorkomende lekke darmprobleem?

Obesitas. Het is ongebreideld in onze samenleving. En ironisch genoeg is chronisch ondergewicht ook gekoppeld aan darmproblemen.

Wat veroorzaakt deze schade? Hoe krijg je in de eerste plaats een lekkende darm?

Zelfs de medische gemeenschap is het ermee eens dat lekkende darm lijkt te worden geassocieerd met uw dieet. En naarmate ondernemingen beter worden in het maken van voedsel, lijkt voeding de bak in de zeilen om meer ruimte te maken voor winst.

Ik bedoel, kijk maar naar het acroniem: S tandard A merican D iet. SAD.

Als uw dieet is gevuld met bewerkte voedingsmiddelen, suiker, chemicaliën en transvetten en weinig vezels en feitelijke voedingsstoffen bevat, dan ja. Minder-dan-ideale voeding is waarschijnlijk een boosdoener.

Chronische stress is ook geïmpliceerd als een mogelijke oorzaak van darmstoornis. Dit lijkt me een biggie, omdat die lekkende darmklachten waar we het over hadden zelf behoorlijk stressvol lijken te zijn.

Wanneer er ook externe druk is van werk, school, relaties, financiën, en het is allemaal terug naar zichzelf … Wow, dat is een draaimolen die ik niet wil rijden.

Er kan ook een probleem zijn met medische interventie die bedoeld was om een ​​ander gezondheidsprobleem op te lossen.

Zure reflux medicijnen (PPI’s) en maagzuurremmers verminderen de hoeveelheid zuur in uw maag. Maar je hebt zuur nodig om eiwitten te verteren.

Ironisch genoeg is veel van de tijd in het geval van maagzuur, maagzuurspiegels eigenlijk te laag en niet te hoog, zoals je natuurlijk zou denken.

De juiste hoeveelheid zoutzuur moet aanwezig zijn zodat de rest van uw spijsvertering kan werken zoals het hoort. Bovendien moet dat eiwit afgebroken worden, zodat je lichaam het kan gebruiken. En vreemd genoeg is maagzuur de eerste verdedigingslinie tegen virussen, schadelijke bacteriën en parasieten.

Het overmatig gebruik van antibiotica is een andere oorzaak van darmproblemen . Ze zijn soms noodzakelijk, maar ze doden uiteindelijk nuttige bacteriën samen met de schadelijke. Dat kan ervoor zorgen dat uw microbiële balans ver uit de buurt raakt. Dit staat bekend als dysbiose.

Straling, chemotherapie en andere medicijnen kunnen hyperpermeabiliteit van de dunne darm veroorzaken. Maar zelfs gewone medicijnen zonder recept zoals aspirine en andere NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers) beschadigen de darmwand. Bedenk dat deze medicijnen al lang in verband staan ​​met ulceraties in het spijsverteringskanaal.

Behandeling voor laffe darm

Leaky Gut Checklist

Er is geen standaard medische behandeling voor lekkende darm. Want hey, als het niet bestaat, hoe kun je er dan een behandeling voor ontwerpen, toch?

Als je dit tot nu toe hebt gelezen, ben ik er vrij zeker van dat je het er mee eens bent dat er lekkende ingewanden bestaan. En dat het zoveel componenten bevat, er zijn meerdere problemen die moeten worden aangepakt om het te genezen.

Er is ook geen standaard alternatieve behandeling, omdat elke zaak een beetje anders is. We zijn allemaal unieke wezens met unieke behoeften.

Maar het is vrij veilig om te zeggen dat het behandelen van lekkende darm een ​​schone voeding vereist, vrij van opruiende voeding, kunstmatige zoetstoffen en andere gifstoffen.

Het verminderen van je stressniveau is cruciaal , vooral als je probeert te helen.

Dit kan inhouden dat u uw werklast verandert, uzelf uit een gespannen woonsituatie verwijdert en om hulp vraagt ​​bij uw dagelijkse taken. Oefening en meditatie kunnen hierbij helpen.

Sommige mensen worden ook geholpen door counseling of psychotherapie.

Afstappen van de schadelijke medicijnen kan behoorlijk lastig zijn. U moet hiervoor de hulp van uw arts inroepen. Probeer het NIET alleen te doen. “Koude kalkoen” nemen van deze krachtige medicijnen kan echt gevaarlijke gevolgen hebben.

Het nemen van de juiste voedingssupplementen voor uw specifieke omstandigheden kan ervoor zorgen dat uw darmen sneller genezen dan zonder hen. Uw holistische arts of zorgverlener kan u daarbij helpen.

Nu is het aan jou

Gezondheid van de darmen

Omdat lekkende darm symptomen met zoveel andere aandoeningen deelt, kan het voor uw arts moeilijk zijn om precies te onderscheiden welke tests moeten worden uitgevoerd . Of zelfs naar welke specialist u verwijst.

Sommige mensen krijgen dus nooit een diagnose en er wordt niets gedaan om ze wat opluchting te geven. En anderen krijgen een diagnose die vraagt ​​om een ​​serieuze farmaceutische interventie. Dat is prima als dat is wat je nodig hebt om beter te worden.

Natuurlijk moet u luisteren naar wat uw arts te zeggen heeft.

Heeft u enkele (of veel) van de bovenstaande symptomen? Als je dat doet, dan is het zeer waarschijnlijk dat je inderdaad een lekkende darm hebt. U kunt ook een of meer bijbehorende stoornissen hebben.

Maar wat als genezing van uw lekkende darm ook die andere diagnose zou kunnen omkeren, of op zijn minst verbeteren?

Wat als u niet echt alle bijwerkingen van farmaceutische behandelingen hoeft te ervaren?

Misschien moet je overwegen om dat lek als eerste op te lossen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Abonneer u op de Leaky Gut-nieuwsbrief Als abonnee ontvangt u:

– Informatie over het verbeteren van uw conditie en gezondheid! U ontvangt handige tips, ideeën en ondersteuning om u op het goede spoor te houden.

– Kennisgeving van nieuwe producten, updates van producten die u mogelijk bezit, seminars en speciale spaaraanbiedingen.

kom nu bij ons

We respecteren uw privacy

Bekijk deze video ook!

Klik hier om meer te leren!

  • Updated December 29, 2017
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
%d bloggers like this: