Leaky Gut – Hva er Leaky Gut og hvordan løser du det?

Oppdag Tegn du kan oppleve fra å ha en lekkende gut!

Hva er Leaky Gut?

Hva er Leaky Gut?

Det offisielle korte svaret for lekkende tarm er intestinal hyperpermeabilitet. Et par flotte fancy ord som betyr at ting er

komme gjennom tynntarmens mur som ikke skal være tillatt.

Men la oss sikkerhetskopiere et øyeblikk.

Fordøyelseskanalen din begynner i munnen din og slutter på bunnen. Det er som et langt, skarpt rør , noen ganger bredt, andre ganger smalt. Dette slangen er en slimhinne, som huden din, men ligger inne i kroppen din i stedet for å dekke utsiden av kroppen din.

Og som huden din, virker den som en beskyttende barriere . I dette tilfellet separerer kroppen din fra hva det er som du spiser eller drikker, og også etter fordøyelsesmateriale eller fekal materie. Dessuten har hver del av dette røret sin egen spesielle jobb å gjøre.

Teknisk sett er det som er inne i røret, utenfor kroppen din, selv om vi vanligvis ikke tenker på det på den måten. Fordi fordøyelseskanalen din er noe som interiørhud.

Begynner å få bildet nå?

En av de store jobbene i tynntarmen er å fullføre fordøyelsessystemet ved å fortsette å bryte ned maten du har spist i mindre og mindre partikler. Og så absorberer den næringsstoffene fra den maten.

Leaky Gut Syndrome

Og det har en annen stor jobb også. Det skal holde skadelige ting inne i røret, der det ikke kan føre til for mye trøbbel for immunforsvaret.

Ting som dårlige bakterier, giftstoffer og matpartikler som fortsatt er for store for kroppen din å bruke.

For å gjøre dette må tynntarmen være gjennomtrengelig i noen grad. Det må kunne tillate næringsstoffene du trenger, inkludert vann, for å komme inn i blodstrømmen, slik at de kan brukes til energiproduksjon, cellereparasjon og andre nødvendige funksjoner.

Du kan si at det er programmert til å åpne portene når riktig passord er gitt. Og bare de gode gutta – næringsstoffene – har passordet.

Men noen ganger blir formen på tynntarmen skadet. Kommunikasjonsveiene kan mislykkes, og passordene blir forstyrret. Portene kan bli fastkjørt, eller til og med fastkjørt. Og det blir et enda større problem.

Hva ser Leaky Gut ut?

Hva ser ut som lekkende tarm?

Leaky gut syndrom sies å ha symptomer som oppblåsthet, gass, kramper, matfølsomhet og vondt og smerter. Men det er noe av et medisinsk mysterium, sier gastroenterolog Donald Kirby, MD.

Og egentlig, du kan ikke klandre legene for å være forvirret

Lekkert tarm kan se ut som mange sykdommer. De fleste av dem, ville du ikke engang forholde seg til fordøyelsen.

Vi kan legge til kronisk kløe, utslett og problemer med stoffskifte, humørproblemer, kronisk prikkhodet, mageblokk og allergier av alle slags til denne symptomlisten. Og det er bare toppen av isfjellet.

En klinisk tilstand med mange diagnoser

Det er ikke vanskelig å forestille seg at fordøyelsessykdommer kan skyldes en lekkende tarm. Diaré, forstoppelse, GERD, gass og oppblåsthet, matfølsomhet, gastritt, kolitt, Crohns sykdom, celiaci, IBS, glutenintoleranse, pankreatitt, hepatitt … Disse er alle forbundet med fordøyelseskanalen.

Så det er ikke et stort mentalt skudd for å få tilkoblingen. Men så vanskelig som det kan være å tro, kan lekkende tarm også dukke opp på mange andre måter.

Hudproblemer som eksem, psoriasis, rosacea, elveblest, teenage akne og cystisk akne.

Muskel-skjelettlidelser , inkludert ledsmerter, muskelsmerter og svakhet, fibromyalgi, kronisk tretthetssyndrom og slitasjegikt.

Autoimmunforstyrrelser som allergier, leddgikt og revmatoid artritt, Type 1 diabetes, hyperfølsomhet, Lupus, hyppige infeksjoner eller lavkvalitets feber.

Kardiovaskulær sykdom , inkludert aterosklerose, arteriosklerose, høyt blodtrykk og forhøyede kolesterolnivåer.

Neurologiske lidelser som hodepine, migrene, dårlig kognisjon, "hjernefeil", autisme, depresjon, angst, ADD, OCD, MS, Alzheimers, Parkinsons og RSD / CRPS.

Det lekkende Gut syndromet

Vi er ikke ferdige ennå.

Hormonale ubalanser inkludert PMS, ovariecyster, overdreven ansiktshår hos kvinner, hendelser som fører til hysterektomi, skjoldbruskkjertel og bindevev.

Åndedrettsproblemer som astma, høysnue, bihuleproblemer, kronisk nesestopp eller rennende nese.

Og muligens den mest utbredte lekkasjemuskelen?

Fedme. Det er voldsomt i vårt samfunn. Og ironisk nok er kronisk undervekt også knyttet til tarmproblemer.

Hva forårsaker denne skaden? Hvordan får du en lekkende tarm i utgangspunktet?

Selv det medisinske samfunnet er enig i at lekkende tarm ser ut til å være forbundet med kostholdet ditt. Og ettersom bedrifter blir bedre til å gjøre mat mer praktisk, ser det ut til å være næring for å gi mer plass til overskudd.

Jeg mener, bare se på akronymet: S tandard En merican D iet. LEI SEG.

Hvis kostholdet ditt er fylt med bearbeidet mat, sukker, kjemikalier og transfett, og er lite fiber og egentlige næringsstoffer, så ja. Mindre enn ideell ernæring er sannsynligvis en skyldig.

Kronisk stress har også blitt implisert som en mulig årsak til tarmdysfunksjon. Dette virker som en biggie for meg, fordi de leaky gut symptomene vi snakket om ser ut til å være ganske stressende seg selv.

Når det også er utsatt press fra jobber, skole, relasjoner, økonomi, og det er alt å mate tilbake i seg selv … Wow, det er en god tur jeg ikke vil ri.

Det kan også være et problem med medisinsk inngrep som var ment å løse et annet helseproblem.

Sure reflux medisiner (PPI) og antacida reduserer mengden syre i magen. Men du trenger syre for å fordøye protein.

Ironisk nok er mye av tiden i tilfeller av halsbrann, magesyre nivåer faktisk for lavt, og ikke for høyt, som du naturlig ville tenke.

Den riktige mengden saltsyre må være tilstede slik at resten av fordøyelsen kan fungere slik den skal. Dessuten må proteinet brytes ned slik at kroppen din kan bruke den. Og merkelig er magesyre kroppens første forsvarslinje mot virus, skadelige bakterier og parasitter.

Overforbruket av antibiotika er en annen årsak til tarmproblemer . De er noen ganger nødvendige, men de ender med å drepe gode bakterier sammen med de skadelige. Som kan føre til at din mikrobielle balanse blir utilgjengelig. Dette er kjent som dysbiose.

Stråling, kjemoterapi og andre stoffer kan forårsake hyperpermeabilitet i tynntarmen. Men selv vanlige over-the-counter meds som aspirin og andre NSAIDs (ikke-steroide antiinflammatoriske midler) skader tarmfoten. Husk at disse stoffene lenge har vært assosiert med sårdannelser i fordøyelseskanalen.

Behandling For Leaky Gut

Leaky Gut sjekkliste

Det er ikke en vanlig medisinsk behandling for lekkasje. Fordi, hei, hvis det ikke eksisterer, hvordan kan du designe en behandling for det, ikke sant?

Hvis du har lest så langt, er jeg ganske sikker på at du ville være enig i at lekkende tarm eksisterer. Og at den har så mange komponenter, er det flere problemer som må tas opp for å kunne helbrede det.

Det finnes heller ingen standard alternativ behandling , fordi hvert tilfelle er litt annerledes. Vi er alle unike vesener med unike behov.

Men det er ganske trygt å si å behandle lekkende tarm krever at du tar et rent kosthold, fri for betennelsesmidler, kunstige søtningsmidler og andre toksiner.

Å redusere stressnivået er avgjørende , spesielt når du prøver å helbrede.

Dette kan bety at du endrer arbeidsbelastningen, fjerner deg selv fra en anstrengt levestilstand, og ber om hjelp med dine daglige oppgaver. Øvelse og meditasjon kan hjelpe med dette.

Noen er også hjulpet av rådgivning eller psykoterapi.

Å komme seg ut av destruktive medisiner kan være ganske vanskelig. Du må få legen din hjelp med dette. Ikke prøv å gjøre det på egen hånd. Å gå "kaldt kalkun" fra disse kraftige stoffene kan ha virkelig farlige konsekvenser.

Å ta de riktige kosttilskuddene for dine spesielle omstendigheter kan gjøre helbredelse din tarm går mye raskere enn uten dem. Din holistiske lege eller helsepersonell kan hjelpe deg med det.

Nå er det opp til deg

Gut helse

Fordi leaky gut aksenter symptomer med så mange andre lidelser, kan det være vanskelig for legen din å skille nøyaktig hvilke tester som skal løpe . Eller til og med hvilken spesialist du skal henvise til.

Så noen mennesker får aldri en diagnose, og ingenting blir gjort for å gi dem litt lettelse. Og andre får en diagnose som krever alvorlig farmasøytisk inngrep. Det er greit hvis det er det du trenger for å få det bra.

Absolutt bør du høre på hva legen din har å si.

Har du noen (eller mange) av de ovennevnte symptomene? Hvis du gjør det, så er det veldig sannsynlig at ja, du har en lekkende tarm. Du kan også ha en eller flere medfølgende lidelser.

Men hva om healing din lekkende gut kan også reversere, eller i det minste, forbedre den andre diagnosen?

Hva om du ikke trenger å risikere å oppleve alle bivirkningene som kommer med farmasøytiske behandlinger?

Kanskje du bør vurdere å fikse den lekkasjen først.

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Abonner på nyhetsbrevet Leaky Gut Som abonnent vil du motta:

– Informasjon om bedre fitness og helse! Du vil motta praktiske tips, ideer og støtte for å holde deg oppdatert.

– Varsel om nye produkter, oppdateringer på produkter du kan eie, seminarer og spesialtilbud.

bli med oss ​​nå

Vi respekterer ditt privatliv

Se denne videoen for!

Klikk her for å lære mer!

  • November 19, 2017
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
%d bloggers like this: