Leaky Gut – Hvad er Leaky Gut og hvordan løser du det?

Opdag Tegn du kan opleve fra at have en lækker gut!

Hvad er Leaky Gut?

Hvad er Leaky Gut?

Han er officielt kort svar for utæt tarm er intestinal hyperpermeabilitet. Et par smukke flotte ord, der betyder, at tingene er

komme igennem tarmens væg , der ikke skal være tilladt.

Men lad os sikkerhedskopiere et øjeblik.

Din fordøjelseskanalen begynder i din mund og slutter i bunden. Det er som et langt, skævt rør , nogle gange bredt, andre gange smalt. Dette rør er en slimhinde, som din hud, men indeholdt i din krop i stedet for at dække ydersiden af ​​din krop.

Og som din hud virker den som en beskyttende barriere . I dette tilfælde adskiller det din krop fra det, det er, du spiser eller drikker, og også fra fordøjelsesmateriale eller fækalt stof. Udover dette har hver sektion af dette rør sit eget specielle job at gøre.

Teknisk set er det, der er inde i røret, uden for din krop, selv om vi normalt ikke tænker på det på den måde. Fordi din fordøjelseskanalen er lidt som indvendig hud.

Begyndes at få billedet nu?

En af de store job i din tyndtarme er at afslutte fordøjelsesprocessen ved fortsat at nedbryde den mad, du har spist i mindre og mindre partikler. Og så absorberer den næringsstoffer fra den mad.

Leaky Gut Syndrome

Og det har også et stort stort arbejde. Det skal holde skadelige ting inde i røret, hvor det ikke kan forårsage for mange problemer for dit immunsystem.

Ting som dårlige bakterier, toksiner og fødevarepartikler, der stadig er for store til din krop at bruge.

For at gøre dette skal din tyndtarme være i nogen grad gennemtrængelig. Det skal kunne tillade de næringsstoffer, du har brug for, herunder vand, for at komme ind i din blodstrøm, så de kan bruges til energiproduktion, cellereparation og andre nødvendige funktioner.

Du kan sige, at det er programmeret til at åbne portene, når den korrekte adgangskode er angivet. Og kun de gode fyre – næringsstoffer – har adgangskoden.

Men undertiden bliver formen af ​​tyndtarmen beskadiget. Dens kommunikationsveje kan mislykkes, og adgangskoderne bliver forvirrede. Portene kan blive fastlåst eller endda fastklæbet. Og det bliver til endnu større problemer.

Hvad ser Leaky Gut ud?

Hvad ser den lækre tarm ud?

Leaky gut syndrom siges at have symptomer, herunder oppustethed, gas, kramper, fødefølsomheder og smerter og smerter. Men det er noget af et medicinsk mysterium, "siger gastroenterolog Donald Kirby, MD.

Og virkelig, du kan ikke bebrejde lægerne for at være forvirret

Lækker tarm kan ligne så mange sygdomme. De fleste af dem ville ikke engang normalt medføre fordøjelse.

Vi kan tilføje kronisk kløe, udslæt og problemer med stofskifte, humørproblemer, kronisk tøs hoved, maveblod og allergier af alle slags til denne liste over symptomer. Og det er bare toppen af ​​isbjerget.

En klinisk tilstand med mange diagnoser

Det er ikke svært at forestille sig, at fordøjelsessygdomme kan være forårsaget af en utæt tarm. Diarré, forstoppelse, GERD, gas og oppustethed, fødefølsomhed, gastritis, colitis, Crohns sygdom, celiaci, IBS, glutenintolerance, pancreatitis, hepatitis … Disse er alle forbundet med fordøjelseskanalen.

Så det er ikke et stort mentalt skridt for at gøre forbindelsen. Men så hårdt som det kan være at tro, kan leaky tarm også dukke op på mange andre måder.

Hudproblemer som eksem, psoriasis, rosacea, elveblest, teenage akne og cystisk acne.

Muskuloskeletiske lidelser , herunder ledsmerter, muskelsmerter og svaghed, fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom og slidgigt.

Autoimmune lidelser som allergier, arthritis og reumatoid arthritis, type 1 diabetes, hyperfølsomheder, lupus, hyppige infektioner eller lavkvalitetsfeber.

Kardiovaskulær sygdom , herunder aterosklerose, arteriosklerose, højt blodtryk og forhøjede kolesterolniveauer.

Neurologiske lidelser som hovedpine, migræne, dårlig kognition, "hjerne tåge", autisme, depression, angst, ADD, OCD, MS, Alzheimers, Parkinsons og RSD / CRPS.

Det lækre Gut syndrom

Vi er endnu ikke færdige.

Hormonale ubalancer, herunder PMS, æggestokkene, overdreven ansigtshår hos kvinder, hændelser, der fører til hysterektomi, skjoldbruskkirtelsygdomme og binyreudmattelse.

Åndedrætsbesvær som astma, høfeber, bihuleproblemer, kronisk næsestop eller løbende næse.

Og muligvis den mest udbredte lækage tarm problem?

Fedme. Det er voldsomt i vores samfund. Og ironisk nok er kronisk undervægt også forbundet med tarmproblemer.

Hvad forårsager denne skade? Hvordan får du en lækker tarm i første omgang?

Selv det medicinske samfund er enig i, at lækagen tarm ser ud til at være forbundet med din kost. Og som virksomheder bliver bedre til at gøre fødevarer mere bekvem, synes ernæring at gå ved vejen for at skabe mere plads til overskuddet.

Jeg mener, bare se på akronymet: S tandard En merican D iet. TRIST.

Hvis din kost er fyldt med forarbejdede fødevarer, sukker, kemikalier og transfedtstoffer, og er lav i fiber og egentlige næringsstoffer, så ja. Mindre end ideel ernæring vil sandsynligvis være en synder.

Kronisk stress er også blevet impliceret som en mulig årsag til tarmdysfunktion. Dette virker som en biggie for mig, fordi de lækre gut symptomer vi talte om ser ud til at være ret stressende selv.

Når der også er udenfortryk fra job, skole, relationer, økonomi, og det er alting i sig selv igen … Wow, det er en god tur jeg ikke vil ride.

Der kan også være et problem med medicinsk indgreb, der skulle løse et andet sundhedsproblem.

Acid reflux medicin (PPI) og antacida reducerer mængden af ​​syre i din mave. Men du har brug for syre til at fordøje protein.

Ironisk nok er meget af tiden i tilfælde af halsbrand, mavesyre niveauer faktisk for lavt, og ikke for højt, som du naturligvis ville tænke.

Den korrekte mængde saltsyre skal være til stede, så resten af ​​din fordøjelse kan fungere som den skal. Plus, det protein skal brydes ned, så din krop kan udnytte den. Og mærkeligt er mavesyre din krops første forsvarslinie mod vira, skadelige bakterier og parasitter.

Overbrug af antibiotika er en anden årsag til tarmproblemer . De er nogle gange nødvendige, men de ender med at dræbe gode bakterier sammen med de skadelige. Det kan medføre, at din mikrobielle balance bliver vild. Dette er kendt som dysbiose.

Stråling, kemoterapi og andre lægemidler kan forårsage hyperpermeabilitet i tyndtarmen. Men selv almindelige over-the-counter meds som aspirin og andre NSAID'er (ikke-steroide antiinflammatorer) beskadiger tarmforingen. Husk at disse stoffer har længe været forbundet med ulcerationer i fordøjelseskanalen.

Behandling for lækker gut

Leaky Gut Checklist

Der er ikke en standard medicinsk behandling for utætheder. Fordi, hej, hvis det ikke eksisterer, hvordan kan du designe en behandling for det, ikke?

Hvis du har læst det her langt, er jeg helt sikker på, at du ville være enig i, at der er lækager. Og at den har så mange komponenter, er der flere problemer, der skal løses for at helbrede det.

Der er heller ingen standard alternativ behandling , fordi hver eneste sag er lidt anderledes. Vi er alle unikke væsener med unikke behov.

Men det er ret sikkert at sige at behandle lækker tarm kræver, at der vedtages en ren diæt, fri for inflammatoriske fødevarer, kunstige sødestoffer og andre toksiner.

At reducere dit stressniveau er afgørende , især mens du forsøger at helbrede.

Dette kan betyde, at du ændrer din arbejdsbyrde, fjerner dig selv fra en anstrengt levende situation og beder om hjælp til dine daglige opgaver. Øvelse og meditation kan hjælpe med dette.

Nogle mennesker er også hjulpet af rådgivning eller psykoterapi.

At komme ud af de destruktiv medicin kan være ret vanskelig. Du skal få din læge hjælp med dette. Forsøg IKKE at gøre det på egen hånd. Går "kold kalkun" fra disse stærke stoffer kan have virkelig farlige konsekvenser.

Hvis du tager de nødvendige kosttilskud til dine særlige forhold, kan du helbrede din tarm meget hurtigere end uden dem. Din holistiske læge eller sundhedsplejerske kan hjælpe dig med det.

Nu er det op til dig

Gut sundhed

Fordi leaky gut deler symptomer med så mange andre lidelser, kan det være svært for din læge at skelne præcis, hvilke tests der skal køre . Eller endda hvilken specialist du henviser til.

Så nogle mennesker får aldrig en diagnose, og der bliver ikke gjort noget for at give dem en lettelse. Og andre får en diagnose, der kræver alvorlig farmaceutisk indgriben. Det er fint, hvis det er, hvad du behøver for at få det godt.

Du skal helt sikkert lytte til hvad din læge har at sige.

Har du nogle (eller mange) af de ovennævnte symptomer? Hvis du gør det, så er det meget sandsynligt, at ja, du har en lækker tarm. Du kan også have en eller flere ledsagende lidelser.

Men hvad hvis helbredelse af din lækre tarm også kunne ændre eller i det mindste forbedre den anden diagnose?

Hvad hvis du ikke rent faktisk skal risikere at opleve alle de bivirkninger, der kommer med farmaceutiske behandlinger?

Måske bør du overveje at fastsætte denne lækage først.

Abonner på vores nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet Leaky Gut Som abonnent modtager du:

– Oplysninger om forbedring af dit fitness og helbred! Du modtager praktiske tips, ideer og support, der hjælper dig med at holde styr på.

– Meddelelse af nye produkter, opdateringer af produkter, du kan eje, seminarer og specialtilbud.

kom med os nu

Vi respekterer dit privatliv

Se også denne video!

Klik her for at lære mere!

  • November 19, 2017
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
%d bloggers like this: