Leaky Gut – Vad är Leaky Gut och hur fixar du det?

Leaky Gut – Vad är Leaky Gut och hur fixar du det?

Upptäck tecken du kan uppleva från att ha en läckande tarm!

Vad är Leaky Gut?

Vad är Leaky Gut?

Det officiella korta svaret för läckande tarm är intestinal hyperpermeabilitet. Ett par bra snygga ord som betyder att saker är

kommer genom tunntarmen som inte ska tillåtas.

Men låt oss backa upp en minut.

Din matsmältningsorgan börjar i munnen och slutar längst ner. Det är som ett långt, skarpt rör , ibland brett, andra gånger smalt. Detta rör är ett slemhinna, som din hud, men ingår i din kropp istället för att täcka utsidan av din kropp.

Och som din hud fungerar den som en skyddande barriär . I det här fallet separerar det din kropp från vad som helst det du äter eller dricker, och även efter matsmältningsmaterial eller fekal materia. Utöver detta har varje sektion av detta rör sitt eget speciella jobb att göra.

Tekniskt sett ligger vad som ligger i röret utanför din kropp, även om vi inte brukar tänka på det på så sätt. Eftersom din matsmältningsorgan är något som inre hud.

Börjar du att få bilden nu?

En av de stora jobbarna i tunntarmen är att avsluta matsmältningen genom att fortsätta bryta ner maten du har ätit i mindre och mindre partiklar. Och då absorberar den näringsämnena från den maten.

Leaky Gut Syndrome

Och det har ett annat stort jobb också. Det ska hålla skadliga saker i röret, där det inte kan orsaka för mycket besvär för ditt immunsystem.

Saker som dåliga bakterier, toxiner och matpartiklar som fortfarande är för stora för din kropp att använda.

För att göra detta måste din tunntarmen vara genomtränglig i viss utsträckning. Det måste kunna låta de näringsämnen du behöver, inklusive vatten, komma in i ditt blodflöde så att de kan användas för energiproduktion, cellreparation och andra nödvändiga funktioner.

Du kan säga att det är programmerat att öppna portarna när rätt lösenord ges. Och bara de goda – näringsämnena – har lösenordet.

Men ibland blir tunnningen av tunntarmen skadad. Dess kommunikationsvägar kan misslyckas och lösenorden blir förvrängd. Portarna kan få fastnat, eller till och med fastnat. Och det kommer att bli ännu större problem.

Vad ser Leaky Gut ut?

Vad ser ut som läckande tarm?

Leaky gut syndrom sägs ha symtom inklusive uppblåsthet, gas, kramper, matkänsligheter och ont och smärta. Men det är något av ett medicinsk mysterium, säger gastroenterolog Donald Kirby, MD.

Och verkligen, du kan inte skylla läkarna för att vara förvirrad

Läckrig tarm kan se ut så många sjukdomar. De flesta av dem skulle du inte ens associera med matsmältningen.

Vi kan lägga till kronisk klåda, utslag och problem med ämnesomsättning, humörproblem, kronisk täppt huvud, mageblåsa och allergier av alla slag till denna lista med symtom. Och det är bara toppen av isberget.

Ett kliniskt tillstånd med många diagnoser

Det är inte svårt att föreställa sig att matsmältningsstörningar kan orsakas av en läckande tarm. Diarré, förstoppning, GERD, gas och uppblåsthet, matkänslighet, gastrit, kolit, Crohns sjukdom, celiaci, IBS, glutenintolerans, pankreatit, hepatit … Dessa är alla förknippade med matsmältningskanalen.

Så det är inte ett stort psykiskt språng att göra anslutningen. Men så svårt som det kan vara att tro, läckande tarm kan också dyka upp på många andra sätt.

Hudproblem som eksem, psoriasis, rosacea, nässelfeber, teenage akne och cystisk akne.

Muskel-skelettstörningar , inklusive ledvärk, muskelsmärta och svaghet, fibromyalgi, kronisk trötthetssyndrom och artros.

Autoimmunsjukdomar som allergier, artrit och reumatoid artrit, typ 1-diabetes, hyperkänsligheter, lupus, frekventa infektioner eller lågkvalitativa feber.

Kardiovaskulär sjukdom , inklusive ateroskleros, arterioskleros, högt blodtryck och förhöjda kolesterolnivåer.

Neurologiska störningar som huvudvärk, migrän, dålig kognition, "hjärnfog", autism, depression, ångest, ADD, OCD, MS, Alzheimers, Parkinsons och RSD / CRPS.

Det läckande Gut syndromet

Vi är inte färdiga än.

Hormonala obalanser, inklusive PMS, cystor i äggstockarna, överdriven ansiktshår hos kvinnor, händelser som leder till hysterektomi, sköldkörtelstörningar och binjureutmattning.

Andningssjukdomar som astma, höfeber, bihålsproblem, kronisk nässäppa eller rinnande näsa.

Och möjligen den mest utbredda läckande tarmproblemet?

Fetma. Det är enormt i vårt samhälle. Och ironiskt nog är kronisk undervikt kopplad till tarmproblem också.

Vad orsakar denna skada? Hur får du en läckande tarm i första hand?

Även det medicinska samfundet håller med om att läckande tarm verkar vara associerad med din kost. Och när företag blir bättre på att göra mat mer bekvämt, förefaller nutrition gå längs vägen för att göra mer utrymme för vinst.

Jag menar bara titta på akronym: S tandard En merican D iet. LEDSEN.

Om din kost är fylld med bearbetade livsmedel, socker, kemikalier och transfetter, och är låg i fiber och faktiska näringsämnen, då ja. Mindre än idealisk näring är sannolikt en skyldig.

Kronisk stress har också blivit implicerad som en möjlig orsak till dysfunktion i magen. Det här verkar som en biggie för mig, för de läckande tarmproblemen vi pratade om ser ut att vara ganska stressiga själva.

När det också finns utryckstryck från jobb, skola, relationer, ekonomi och allt matar tillbaka i sig själv … Wow, det är en glädje som jag inte vill åka på.

Det kan också vara ett problem med medicinsk intervention som var tänkt att fixa en annan hälsoproblem.

Acid Reflux mediciner (PPI) och antacida minskar mängden syra i magen. Men du behöver sura för att smälta protein.

Ironiskt nog är mycket av tiden i fall av halsbränna, magsyra nivåer faktiskt för låga, och inte för höga, som du naturligtvis skulle tro.

Den korrekta mängden saltsyra måste vara närvarande så att resten av din matsmältning kan fungera som den ska. Dessutom måste proteinet bryta ner så att din kropp kan använda den. Och märkligt är magsyra din kropps första försvarskärra mot virus, skadliga bakterier och parasiter.

Överanvändningen av antibiotika är en annan orsak till tarmproblem . De är ibland nödvändiga, men de hamnar äntligen av med goda bakterier tillsammans med de skadliga. Vilket kan göra att din mikrobiella balans blir långt borta. Detta är känt som dysbios.

Strålning, kemoterapi och andra droger kan orsaka hyperpermeabilitet i tunntarmen. Men även vanliga diskmedel som aspirin och andra NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska medel) skadar magen. Minns att dessa droger länge har associerats med sår i matsmältningskanalen.

Behandling för läckande tarm

Checklist för läckande tarm

Det finns ingen vanlig medicinsk behandling för läckande tarmar. För att, om det inte existerar, hur kan du utforma en behandling för det, eller hur?

Om du har läst så här långt är jag ganska säker på att du håller med om att läckande tarm existerar. Och att det har så många komponenter, det finns flera problem som måste åtgärdas för att läka det.

Det finns ingen standard alternativ behandling, dock, eftersom varje fall är lite annorlunda. Vi är alla unika varelser med unika behov.

Men det är ganska säkert att säga att läckande tarm kräver att man antar en ren kost, fri från inflammatoriska livsmedel, konstgjorda sötningsmedel och andra toxiner.

Att minska din stressnivå är avgörande , särskilt när du försöker läka.

Det här kan innebära att du ändrar din arbetsbelastning, tar bort dig från en ansträngd levnadsituation och ber om hjälp med dina dagliga uppgifter. Motion och meditation kan hjälpa till med detta.

Vissa människor hjälpas också av rådgivning eller psykoterapi.

Att få bort de destruktiva medicinerna kan vara ganska knepigt. Du behöver få din läkare hjälp med detta. Försök inte göra det själv. Att gå "kall kalkon" från dessa kraftfulla droger kan ha väldigt farliga konsekvenser.

Att ta lämpliga näringstillskott för dina speciella omständigheter kan göra läkning din tarm gå mycket snabbare än utan dem. Din holistiska läkare eller vårdpraktiserare kan hjälpa dig med det.

Nu är det upp till dig

Gut hälsa

Eftersom läckande tarm delar symtom med så många andra sjukdomar kan det vara svårt för din läkare att urskilja exakt vilka tester som ska köras . Eller till och med vilken specialist som du hänvisar till.

Så vissa människor får aldrig en diagnos, och ingenting blir gjort för att ge dem lite lättnad. Och andra får en diagnos som kräver allvarlig läkemedelsintervention. Det är bra om det är vad du behöver för att bli bra.

Visst bör du lyssna på vad din läkare har att säga.

Har du några (eller många) av ovanstående symptom? Om du gör det är det mycket troligt att ja, du har en läckande tarm. Du kan också ha en eller flera medföljande sjukdomar.

Men vad händer om läkning av din läckande tarm också kan vända eller åtminstone förbättra den andra diagnosen?

Vad händer om du inte behöver riskera att uppleva alla biverkningar som kommer med läkemedelsbehandlingar?

Kanske bör du överväga att fixa läckan först.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på Leaky Gut Newsletter Som abonnent får du:

– Information om att förbättra din fitness och hälsa! Du kommer att få praktiska tips, idéer och support som hjälper dig att hålla koll på.

– Meddelande om nya produkter, uppdateringar av produkter du kan äga, seminarier och specialerbjudanden.

gå med nu

Vi respekterar din integritet

Titta på den här videon också!

Klicka här för att lära dig mer!

  • November 19, 2017
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
%d bloggers like this: