Mengapa Kesihatan Gut Miskin Boleh Mempengaruhi Kesempatan Anda Berat Badan

Adakah anda mempunyai masalah untuk kehilangan berat badan walaupun anda berolahraga secara teratur dan makan makanan yang sihat ?

Keluarkan diri untuk menurunkan berat badan tidak baik untuk badan anda, dan program senaman super keras bukanlah jawapannya.

Ini adalah kedua-dua ekstrim, keperluan kebanyakan orang jatuh di mana-mana di antara.

Langgan Kesihatan-2U

Oleh itu, mari kita lihat dengan lebih dekat sesuatu yang menjadi wabak berhampiran dalam budaya Barat, kerana ia sangat mungkin berlaku untuk situasi anda.

Sama seperti yang diperlukan sebuah kampung untuk membesarkan anak, ia juga mengambil komuniti bakteria untuk memastikan ANDA sihat.

Ya, anda mempunyai kampung mikroorganisma yang tinggal di dalam anda. Ia adalah hubungan simbiotik. Anda bergantung kepada satu sama lain untuk terus hidup. Komuniti ini dipanggil Microbiome anda, dan ia tinggal di saluran usus anda.

Apabila komuniti ini seimbang, ia membantu anda dengan pencernaan dan menyerap nutrien supaya anda boleh membuat tenaga untuk digunakan oleh tubuh anda.

Ia membantu memastikan hormon anda seimbang, supaya anda rasa lapar atau berpuas hati. Apabila ia tidak seimbang, barangan mula memukul kipas, dan kekacauan berlaku.

mikroorganisma Bagaimanakah microbiome keluar dari keseimbangan?

Penggunaan berlebihan antibiotik mungkin menjadi punca terbesar. Walaupun anda tidak mengambil antibiotik, anda mungkin mendapatkannya secara tidak langsung melalui makanan yang anda makan. Sehingga 80% daripada antibiotik yang dijual di Amerika Syarikat diberi makan kepada ternakan kerana pelbagai sebab.

Antibiotik membunuh bakteria , dan mereka tidak membezakan. Jadi, anda juga kehilangan yang berguna. Malangnya, bakteria yang kita panggil "buruk" mendapat label itu kerana mereka sangat mahir dalam repopulating. Anda mendapat terlalu banyak … Ketidakseimbangan.

Pengklorinan dan fluoridasi dalam bekalan air perbandaran juga melakukan sejumlah bakteria usus.

Ketidakseimbangan yang mengakibatkan keradangan, yang boleh menyebabkan penambahan berat badan dengan sendirinya. Dan ia juga menyebabkan masalah kebolehtelapan dalam lapisan usus anda, yang biasanya dikenali sebagai usus bocor.

Ini membawa kepada sistem imun anda yang bertindak balas dengan teruk terlalu banyak makanan yang biasanya dianggap sihat. Yang melepaskan lata negatif yang lain mengenai masalah kesihatan yang lebih.

Seolah-olah ini tidak mencukupi, ketidakseimbangan bakteria juga menyebabkan ketidakseimbangan hormon. Yang boleh menjejaskan metabolisme, perasaan, tidur, keupayaan untuk berfikir dengan jelas, jerawat kulit, dan banyak lagi.

Terutama rasa lapar yang anda dapatkan walaupun otak anda tahu bahawa anda mempunyai cukup banyak untuk dimakan.

Dan kita belum selesai.

Kadang-kadang in-balance ini agak licik. Anda mungkin tidak menyedari bahawa anda juga mempunyai masalah pencernaan, kerana anda tidak mempunyai pedih ulu hati yang biasa, gas, atau kembung yang paling sering anda dengar.

Oleh itu, jika anda makan makanan yang sihat yang munasabah, dan anda masih tidak boleh kehilangan berat badan tambahan itu, mengapa tidak cuba menyembuhkan usus anda? Ia hanya mungkin jawapan yang anda cari.

Klik Disini untuk Ambil Kuis 3 Min Leaky Gut

 

 Subscribe to Our Newsletter!

Subscribe to the Leaky Gut Newsletter

Watch This Video Too!

Click Here to Learn More!

  • January 20, 2018
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
%d bloggers like this: