Varför Dålig Gut Hälsa kan påverka dina chanser att förlora vikt

Har du problem med att förlora extra vikt trots att du tränar regelbundet och äter hälsosam mat?

Att svälta dig själv för att gå ner i vikt är inte bra för din kropp, och det kan inte heller vara ett bra hård träningsprogram.

Dessa är båda ytterligheter, de flesta människors behov faller någonstans däremellan.

Prenumerera på Health-2U

Så låt oss se närmare på något som blir en nära epidemi i västkulturen, för det kan mycket väl gälla din situation.

Precis som det tar en by att höja ett barn, tar det också en bakteriegemenskap för att hålla dig frisk.

Ja, du har en by av mikroorganismer som bor i dig. Det är ett symbiotiskt förhållande. Du litar på varandra för överlevnad. Denna gemenskap kallas din Microbiome, och den lever i din tarmkanal.

När denna gemenskap är i balans hjälper den dig med matsmältning och absorberande näringsämnen så att du kan skapa energi för din kropp att använda.

Det hjälper till att hålla dina hormoner balanserade, så att du känner dig lämpligt hungrig eller nöjd. När det är oavgjort, börjar saker att slå på fläkten, och kaos följer.

mikroorganismer Hur blir mikrobiomen ute av balans?

Överanvändning av antibiotika kan vara den största orsaken. Även om du inte tar antibiotika får du sannolikt dem indirekt genom maten du äter. Upp till 80% av de antibiotika som säljs i USA matas till boskap av olika skäl.

Antibiotika dödar bakterier , och de diskriminerar inte. Så du förlorar också de hjälpsamma. Tyvärr, de bakterier som vi kallar "dåliga" tjänar den etiketten eftersom de är så skickliga att repopulera. Du får en överväxt … En obalans.

Klorering och fluoridering i kommunalt vattenförsörjning gör också ett antal på tarmbakterier.

Den resulterande obalansen leder till inflammation, vilket kan orsaka viktökning allt i sig. Och det orsakar också en permeabilitetsproblem i ditt tarmfoder, allmänt känt som läckande tarm.

Detta leder till att ditt immunsystem reagerar illa på många livsmedel som normalt anses vara hälsosamma. Vilket släpper ut en annan negativ kaskad av fler hälsoproblem.

Som om det inte var tillräckligt, orsakar bakteriell obalans också en hormonell obalans. Vilka kan påverka ämnesomsättningen, stämningen, sömnen, förmågan att tänka tydligt, hudutslag och mer.

Särskilt de hungersmak du får trots att din hjärna vet att du har haft tillräckligt mycket för att äta.

Och vi är inte färdiga än.

Ibland kan den här balansen vara lite snuskig. Du kanske inte inser att du ens har magproblem, eftersom du inte har typiska halsbränna, gas eller uppblåsthet som du oftast hör om.

Så om du äter en rimlig mängd hälsosamma livsmedel, och du fortfarande inte kan förlora den extra vikten, varför försök inte läka din tarm? Det kan bara vara svaret du letar efter.

Klicka här för att ta 3 Min Leaky Gut Quiz

 

 Subscribe to Our Newsletter!

Subscribe to the Leaky Gut Newsletter

Watch This Video Too!

Click Here to Learn More!

  • January 20, 2018
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
%d bloggers like this: