Waarom een ​​slechte darmgezondheid uw kansen op afvallen kan beïnvloeden

Heeft u problemen om extra gewicht te verliezen, ook al traint u regelmatig en eet u gezond voedsel?

Jezelf uithongeren om af te vallen is niet goed voor je lichaam, en een superhard oefenprogramma is misschien ook niet het antwoord.

Dit zijn beide uitersten, de behoeften van de meeste mensen vallen ergens tussenin.

Abonneer je op Health-2U

Laten we dus iets bekijken dat een bijna epidemie in de westerse cultuur aan het worden is, want het kan heel goed van toepassing zijn op uw situatie.

Net zoals er een dorp nodig is om een ​​kind groot te brengen, is er ook een bacteriegemeenschap nodig om JOU gezond te houden .

Ja, je hebt een dorp van micro-organismen in je leven. Het is een symbiotische relatie. Je vertrouwt op elkaar om te overleven. Deze gemeenschap wordt je Microbiome genoemd en het leeft in je darmkanaal.

Wanneer deze gemeenschap in balans is, helpt het je bij de spijsvertering en het opnemen van voedingsstoffen, zodat je energie kunt creëren voor je lichaam om te gebruiken.

Het helpt om uw hormonen in balans te houden, zodat u zich passend hongerig of tevreden voelt. Wanneer het uit balans is, begint het de fan te raken en ontstaat chaos.

micro-organismen Hoe komt het microbioom uit balans?

Overmatig gebruik van antibiotica kan de grootste oorzaak zijn. Zelfs als u geen antibiotica gebruikt, krijgt u ze waarschijnlijk indirect door het voedsel dat u eet. Tot 80% van de antibiotica die in de VS worden verkocht, worden om verschillende redenen aan het vee gevoerd.

Antibiotica doden bacteriën en ze discrimineren niet. Dus je verliest ook de behulpzame. Helaas verdienen de bacteriën die we 'slecht' noemen dit label omdat ze zo bedreven zijn in herbevolking. Je krijgt een overwoekering … een onbalans.

Chlorering en fluoridering in de gemeentelijke watervoorziening doen ook een aantal op darmbacteriën.

De resulterende onbalans leidt tot een ontsteking, die op zichzelf al tot gewichtstoename kan leiden. En het veroorzaakt ook een probleem met de permeabiliteit in uw darmwand, beter bekend als lekkende darm.

Dit leidt ertoe dat je immuunsysteem slecht reageert op te veel voedingsmiddelen die normaal als gezond worden beschouwd. Welke een andere negatieve cascade van meer gezondheidsproblemen vrijgeeft.

Alsof dit nog niet genoeg was, veroorzaakt de bacteriële onbalans ook een hormonale onbalans. Dit kan van invloed zijn op het metabolisme, de stemming, de slaap, het vermogen om helder te denken, huidontstekingen en meer.

Vooral die hongergevoelens krijg je, ook al weet je brein dat je genoeg genoeg hebt gegeten om te eten.

En we zijn nog niet klaar.

Soms kan deze in-balans een beetje stiekem zijn. Je zult je misschien niet realiseren dat je zelfs spijsverteringsproblemen hebt, omdat je niet de typische maagzuur, gas of een opgeblazen gevoel hebt waar je het meest over hoort.

Dus als je een redelijke hoeveelheid gezond voedsel eet, en je kunt toch dat extra gewicht niet kwijtraken, waarom probeer je dan niet je darm te genezen? Het is misschien wel het antwoord dat u zoekt.

Klik hier om de 3 Min Leaky Gut Quiz te nemen

 

 Subscribe to Our Newsletter!

Subscribe to the Leaky Gut Newsletter

Watch This Video Too!

Click Here to Learn More!

  • January 20, 2018
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
%d bloggers like this: